zaterdag, 10. maart 2012 - 20:42

Leerlingen zangschool Greetje de Haan geven super voorjaarsconcert!

Mijdrecht

Zaterdagavond 3 maart. Buiten ruik je het voorjaar en steken krokussen en narcissen al vol verwachting hun kopjes boven de grond uit. Vol verwachting is ook het publiek dat die avond langzaam de Veenhartkerk binnenstroomt, want vanavond geeft zangschool Rotschild weer haar leerlingenconcert.

Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan licht en geluid, de leerlingen van zangcoach Greetje nog even inzingen, worden er in allerijl stoelen bijgezet. Geen wonder. Er zijn heel wat fans meegekomen met de 26 leerlingen die vanavond zullen optreden. En net zoals de leeftijden van de leerlingen zo lopen ook de genres zeer uiteen.

De avond wordt op revue-achtige wijze geopend door Monique Smit, die met veel flair het swingende nummer 'Formidable' van Charles Aznavour brengt. En formidabel is het, en dat al na drie zanglessen. Na een kort welkomstwoord van Greetje neemt Jeroen Kolckmeijer het over die de avond vlot en met humor aan elkaar praat.

De jongste leerlingen zijn deze avond goed vertegenwoordigd. Zo zingen Mikki Scheper, Floor van Scheppingen en Senna van Alphen eerst het heerlijke nummer ' Alles kan als jij het laat gebeuren' uit de musical Mary Poppins en later die avond het vrolijke nummer 'Chillen op mijn billen' van Kinderen voor Kinderen, waarmee ze de lachers op hun hand krijgen en een groot applaus oogsten.

Emily van den Berg en Quinty Veerhuis zingen ook een nummer uit Mary Poppins 'Tamelijk voortreffelijk', waarbij ze als echte professionals het gesproken gedeelte uit dit lied niet overslaan. En begeleid door vrolijke pianomuziek brengen Dionne Spaltman en Mara Leeuwin met uitstekend gevoel voor timing het snelle nummer 'De Beer' van Annie M.G. Schmidt. Als laatste nummer voor de pauze brengen deze zeven meisjes samen de vrolijke 'Tafel-act' Harry Snotter, waarmee ze weer hoge ogen gooien. Net zoals Chelsey van Wijk en Sarah Roodenburg. Chelsey die met haar 7 jaar het nummer 'Luchtkasteel' uit Les Miserables heel ontroerend weet te brengen, maar ook het verhaal goed vertelt en Sarah Roodenburg die met haar flair en in goed Engels het nummer Price Tag van Jessie J. prachtig vertolkt.

Ruimte voor ballads is er bij dit concert ook. Zo is er het gevoelige nummer 'Make you feel my love' van Adele prachtig gezongen door Franciska Oudshoorn en het bekende nummer 'Skinny love' van Burdie gezongen door Debby Janmaat die niet alleen heel goed zingt, maar zichzelf daarbij ook nog op de piano begeleidt. Net als Julia van Alphen die zichzelf ook begeleidt op de piano en met haar prachtige stem het liefelijke nummer 'Whiteflag' van Dido brengt.
Met het nummer 'Have a little faith in me' van Ilse de Lange, professioneel gebracht door Anouk Bakker en begeleid door haar broer Dave, wordt duidelijk dat zangcoach Greetje haar eigen Ilse de Lange in huis heeft.
Als laatste in dit genre een duet. Het gevoelige nummer 'Tell him' van Barbra Streisand en Céline Dion wordt prachtig tweestemmig gebracht door Judith van Harten en haar zus Esther. Hun stemmen passen heel goed bij elkaar.

Naast ballads is er ook het door Margo Brandenburg goed geperformde swingende jazznummer 'Big Spender' en het mooie pianonummer 'River flowing you' van Yiruma goed gespeeld door Debby Janmaat. Maar ook nummers met een religieus tintje ontbreken niet. Zo krijgt Claudia Verhagen de hele zaal mee met haar negro spiritual 'Joshua fitt the battle of Jericho' en brengt Debbie Meijers begeleid door haar moeder op piano zeer inlevend het nummer 'Mary did you know'.

Dat de musical ook populair is bij de oudere jeugd en volwassenen blijkt wel uit de volgende optredens. Zo brengt Nanou van Iersel prachtig en met een heel goede performance het nummer 'U weet niets van mijn wezen' uit de musical 'Aïda' en vertolkt Judith van Harten met haar mooie stem het gevoelige nummer 'Denk aan mij' uit 'The Phantom of the Opera', waarbij alle hoge noten prima worden gehaald. Ook Marian Tuinenburg gooit hoge ogen als zij alle hoge noten haalt met het op bijzonder mooie wijze gebrachte lied 'Memory' uit Cats. Het laatste musicalnummer is het humorvolle 'Populair' uit de musical “Wicked' heel goed gezongen en sterk geacteerd door Esther van Harten, samen met haar zus Judith die de rol van de 'groene heks' op zich heeft genomen.

Dat opera beslist niet saai is, bewijst Marije Voskamp met het prachtig gezongen lied 'Still a Queen' van Händel en is duidelijk te horen dat zij een groot stembereik heeft. En Geertje van Wijngaarden lijkt zo wel uit de professionele opera gestapt met het schitterend gezongen nummer Nun beut die Flur uit die Schöpfung van Haydn. De diepe stem en krachtige uithalen van Jan Klomp zetten het lied 'Ombra mai fu' van Händel prachtig neer en ook het Italiaanse lied 'Che faro sensa Euridice uit 'Orpheus en Euridice van Gluck mooi vertolkt door Jeroen Kolckmeijer geven het publiek het echte operagevoel.

Natuurlijk mag op zo'n avond het Nederlandstalige lied niet ontbreken. Thomas Oudshoorn laat met het gevoelige nummer 'Laura' zien een hoog Jan Smit-gehalte te hebben. En met zijn lied 'Ik ook van jou' van Guus Meeuwis wordt het feest en krijgt hij de hele zaal mee.

Na een lang slotapplaus en bloemen voor alle leerlingen moet Greetje er zelf ook aan geloven. De zaal is muisstil als zij op onnavolgbare wijze de avond beëindigt met het ontroerende nummer 'Somewhere over the rainbow'. En dan is de avond echt voorbij. Het publiek gaat langzaam naar huis, zich misschien al verheugend op een volgend concert, maar vooral nog nagenietend van deze prachtige muzikale avond...

Foto: Zangcoach Greetje de Haan en zanger en presentator Jeroen Kolckmeijer.
Provincie:
Tag(s):