zondag, 16. september 2012 - 18:37

Leeuwarder aangehouden voor poging doodslag baby

Leeuwarden

De politie heeft zaterdag een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor poging tot doodslag/zware mishandeling van een baby.

Getuigen zag dat de man, die vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen was, een zeer jonge baby op zijn arm droeg die hij ruw behandelde. Omstanders vreesden voor de gezondheid van het kindje en waarschuwden de politie.

Aanleiding
Rond 19.00 uur zag een getuige een man lopen op de Pottebakkersplaats. De man was onvast ter been en droeg een baby van slechts enkele maanden oud op zijn arm. Ook had hij een kinderwagen bij zich die hij slingerend voor zich uit duwde. Via de Bredesteeg liep de man naar de Nieuweburen. De baby wisselde hij regelmatig van de ene arm op de andere. Dit deed hij op een ruwe wijze waarbij het hoofdje van de baby niet werd ondersteund en heen en weer ging. De baby was overstuur en huilde hard.

Op de Vijzelstraat reed de man bijna met de kinderwagen tegen een boom en omstanders die dit zagen gebeuren, waren bang dat hij de baby zou laten vallen. Ze spraken de Leeuwarder hierop aan en boden hulp aan. Dit had geen resultaat en de man schold hen uit.

Aanhouding
De gewaarschuwde politie trof de man aan bij het Cambuursterpad. Ook agenten zagen dat de man ruw met de baby omging en dat de 32-jarige het kindje vast had aan één armpje en zo in de lucht hield. Het lukte om de man zo ver te krijgen om de baby in de kinderwagen neer te leggen. Vervolgens is de Leeuwarder aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en is met meerdere agenten in bedwang gehouden. Later is de verdachte geboeid en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

Toestand baby
De baby is overgebracht naar het politiebureau. Onderzoek wees uit dat de 32-jarige de vader van het kindje was. De moeder is gewaarschuwd en samen met haar kind zijn zij naar het MCL-ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. De baby is onderzocht en bleek geen letsel te hebben opgelopen. Na het onderzoek zijn moeder en baby naar huis gebracht.
Provincie:
Tag(s):