woensdag, 5. september 2012 - 12:06

Lenie 't Hart nog steeds operationeel directeur van de Zeehondencrèche

Lenie 't Hart is nog steeds operationeel directeur van de Zeehondencrèche in Pieterburen. Dit zegt Ton aan de Stegge van de Raad van Toezicht tegen RTL Nieuws.

Voorzitter Ton aan de Stegge van de Raad van Toezicht meldt aan RTL Nieuws: "Lenie is nog steeds operationeel directeur, dit gaat om het dagelijks management van de crèche." De dagelijkse gang van zaken is al langer in handen van een ander.

De zeehondencrèche heeft inderdaad ernstige financiële tekorten.
Door het uitzonderlijke grote aantal zeehonden dat begin van het jaar is opgevangen zijn de financiële tekorten bij de crèche ontstaan, zo stelt Karst van der Meulen, echtgenoot van Lenie ’t Hart en woordvoerder van de crèche.
Van der Meulen: 'We hadden in januari 385 zeehonden in de crèche. Dat is 100 meer dan het maximum dat we ooit hebben opgevangen. Dat heeft een fors gat in ons budget geslagen'.

Lenie 't Hart is zich volgens RTL Nieuws gaan toeleggen op de zeehondenzorg en internationale projecten. Tegen Nieuws.nl verklaart de inmiddels 70-jarige Lenie 't Hart dat er geen sprake is van een afzetten vanwege financiële problemen:' "Dat is echt belachelijk. Ik ben al heel lang op eigen beweging feitelijk geen directeur meer. Dat is nu afgewikkeld.' En over de financiële tekorten is zij ook duidelijk:'We hebben nooit geld gehad. Dat is niets nieuws.'

Haar verhaal wordt bevestigd door een woordvoerder van de Raad van Toezicht: 'Het is inderdaad een belachelijk verhaal. We proberen al een paar jaar een opvolger te vinden, maar vind maar eens iemand die met die passie, voor dat salaris in Pieterburen wil komen werken.'
Provincie:
Tag(s):