donderdag, 29. november 2012 - 11:53

Levensgevaarlijke Ierse verkrachter woont tegenwoordig in Amsterdam

Amsterdam

Een levensgevaarlijke Ierse crimineel, die in eigen land ruim 10 jaar heeft vastgezeten voor een brute verkrachting en poging tot moord en gelinkt wordt aan de verdwijning van ten minste drie jonge vrouwen in de jaren '90, blijkt al een een jaar in Nederland te wonen en te werken.

Dit maakte een Iers misdaadprogramma woensdag bekend, zo melden verschillende media. Het gaat om de 46-jarige Larry Murphy die tegenwoordig een huis huurt in de Spaarndammerbuurt en werkt bij een logistiek bedrijf. Hij is na zijn vrijlating in 2010 naar Amsterdam gevlucht.

De Ier was veroordeeld voor een verkrachting van een Ierse vrouw en had haar na de verkrachting vastgebonden in de kofferbak van zijn auto gelegd, vermoedelijk om haar om het leven te brengen, maar hij werd verrast door twee jagers. Dit meldt nu.nl op basis van berichtgeving in The Independent. Daarnaast wordt Larry Murphy door de Ierse politie gezien als hoofdverdachte in de Ierse verdwijningszaak van drie vrouwen te weten Annie McCarrick, Jo Jo Dullard en Deirdre Jacobs.

The Independent meldt dat de Amsterdamse politie op de hoogte is van de aanwezigheid van de beruchte Ierse crimineel, maar de politie zou hem slechts één keer een bezoek hebben gebracht. Bij Europol staat Murphy geregistreerd als extreem gevaarlijk en als iemand die constant in de gaten moet worden gehouden.

Het Ierse misdaadprogramma onthulde ook dat Murphy in Amsterdam gesignaleerd is met een landgenoot die ook veroordeeld is voor een gewelddadige verkrachting. De mannen zouden onafscheidelijk zijn en zijn gefilmd terwijl ze door de Amsterdamse binnenstad slenteren en een praatje aanknopen met enkele nietsvermoedende vrouwen.
Provincie:
Tag(s):