maandag, 28. mei 2012 - 12:24

Lichaam zwemmer na reddingsactie gevonden in haven Rotterdam

Rotterdam

Maandagochtend is het stoffelijk overschot aangetroffen van de 35-jarige man die donderdagavond vermiste raakte na een reddingsactie. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

IJsselhaven
Maandagochtend zou gestart worden met de inzet van de Dienst Specialistische Honden van het KLPD. Nog voor de zoekactie begon, kreeg de politie de melding dat schippers een stoffelijk overschot hadden aangetroffen in de IJsselhaven in Rotterdam.

Hulpdiensten gingen hier direct naartoe en de brandweer haalde het lichaam uit het water. Er volgde een onderzoek door de Forensische Opsporing van de politie.

Zij konden in de loop van de dag bevestigen dat het inderdaad om de 35-jarige man gaat, die sinds donderdagavond op de Nieuwe Maas vermist was. De familie is inmiddels op de hoogte gebracht.

Eerdere berichtgeving
Drie jongens waren donderdagavond rond 18.30 uur aan het zwemmen in de Nieuwe Maas ter hoogte van het Schiehoofd toen één van hen in de problemen kwam.

De man die met zijn vriendin op het Schiehoofd in een auto zat bemerkte dit en sprong in het water om hulp te verlenen. Hierbij kwam hij zelf in problemen en verdween onder water.

De 12-jarige jongen werd door bemanningsleden van een schip aan boord gebracht. Hij bleef ongedeerd.

De politie is ook nog op zoek naar de twee jongens die op eigen kracht uit het water kwamen. De geredde jongen zegt dat hij hun namen en adres niet kent.
Provincie:
Tag(s):