dinsdag, 5. juni 2012 - 19:23

Lichamen in autowrak Muiden van vermiste Afghaanse vrouwen

Hilversum

De twee lichamen die vorige week woensdag zijn aangetroffen in een auto die bij baggerwerkzaamheden uit de Vecht bij Muiden is gehaald, behoren inderdaad toe aan de twee Afghaanse vrouwen uit Huizen en Naarden die sinds 2005 worden vermist. 'Gebitsidentificatie heeft dit uitgewezen', meldt de politie dinsdag.

Het pathologisch en forensisch onderzoek en onderzoek aan de auto hebben geen helderheid gegeven in hoe, waar en onder welke omstandigheden de vrouwen te water zijn geraakt. De onderzoeken hebben ook geen nieuwe aanknopingspunten voor verder onderzoek opgeleverd.

Oefenritje met auto
Sinds 2005 werden de toen 34-jarige Samina Achakzai uit Huizen en 30-jarige Mari Rahmanzai uit Naarden vermist. De twee vrouwen gingen op 22 maart 2005 na het avondeten vanuit Naarden een stukje rijden om te oefenen met autorijden. Het was de bedoeling dat het een korte ritje zou worden maar de vrouwen keerden nooit naar huis terug.

Er is destijds een grootscheepse zoekactie op touw gezet. In eerste instantie werd uitgegaan van een ongeluk maar een misdrijf kon ook niet worden uitgesloten. In 2007 is de zaak tegen het licht gehouden door een Cold Case en Review-team.

Naar aanleiding van dit onderzoek is opnieuw gezocht, onder andere met speciale sonarapparatuur, in wateren in de omgeving. De vrouwen en de auto werden echter niet gevonden.

Woensdagochtend 30 mei werd tijdens baggerwerkzaamheden een auto gevonden met daarin twee stoffelijke overschotten. De auto bleek de auto te zijn waarmee de twee vrouwen uit rijden waren gegaan. Om de identiteit van de lichamen te kunnen vaststellen moest onderzoek worden verricht. Dat onderzoek heeft inmiddels plaatsgevonden en uitgewezen dat het inderdaad gaat om de lichamen van de twee vermiste vrouwen.
Provincie:
Tag(s):