dinsdag, 10. juli 2012 - 9:08 Update: 08-07-2014 0:49

Lichte stijging vacatureaanbod in juni

Amsterdam

Het online vacatureaanbod steeg in juni met 1 punt. Het aantal aangeboden vacatures op internet blijft daarmee rond het historisch lage niveau van eind 2004 steken.

Dit blijkt uit de Monster Employment Index — de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. De algehele Index komt nu uit op 78 punten, dat is 19 punten minder dan vorig jaar juni.

Het vacatureaanbod steeg vorige maand het meest in de horeca & toerisme sector (+9) en daalde het sterkst in de publieke sector (-8). In de provincie Overijssel nam de vraag naar personeel met 5 punten het meest toe, terwijl het in Limburg met 5 punten het meest daalde.

“Economische indicatoren geven aan dat het vertrouwen van bedrijven en consumenten in de economie laag blijft. Het vacatureniveau in juni staat zoals verwacht dan ook lager dan 12 maanden geleden”, aldus Warren Hammond, managing director bij Monsterboard.nl. "Hoewel online recruitment terugloopt, blijft het niveau redelijk stabiel. De OESO voorziet in haar laatste voorspellingen een voorzichtig herstel van de economie in de tweede helft van 2012.
Categorie:
Tag(s):