zondag, 11. november 2012 - 13:03

Liftende vrouwen in doodsangst tijdens dollemansrit

Op zondag omstreeks 04.30 uur heeft de politie twee mannen aangehouden na een dollemansrit van 's-Hertogenbosch naar Drunen.

Het gaat om een 23-jarige bestuurder uit Sleeuwijk en een 20-jarige bijrijder uit diezelfde plaats. Na het stappen hadden zij vier dames aangeboden naar de plaats te brengen waar zij opgehaald zouden worden door hun ouders.

Maar op het moment dat de bestuurder een motorrijder van de politie zag, ging hij er als een razende vandoor. Zijn rijbewijs was namelijk ingevorderd. Er ontstond een wilde achtervolging waarbij de politie de spijkermat heeft gebruikt en de auto verschillende keren geprobeerd heeft tot stoppen te dwingen.

De rit eindigde aan de Torenstraat in Drunen. De dames, respectievelijk 17 uit Berghem, twee van 18 uit Oss en een 19-jarige Osse, waren doosbang en hebben uit alle macht geprobeerd de bestuurder te laten stoppen.

Allen zijn overgebracht naar het bureau waar zij werden opgevangen door hun ouders. Tegen de verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt voor de diverse verkeersovertredingen en het feit dat zij de dames geen gelegenheid hebben gegeven om uit te stappen toen zij dit aangaven.
Provincie:
Tag(s):