donderdag, 22. november 2012 - 22:33

Limburg lokt automobilist met 100 euro naar elektrische fiets

Maastricht

De Provincie Limburg stelt 1000 kortingsvouchers ter beschikking waarmee maximaal 1000 werknemers in Limburg 100,- euro korting krijgen op de aanschaf van een elektrische fiets. Dit heeft de provincie bekendgemaakt.

Hierdoor wordt het voor forenzen aantrekkelijk om over te stappen van de auto op de elektrische fiets. Hiermee wil de Provincie het autogebruik verminderen, waardoor de luchtkwaliteit in Limburg verbetert. Bovendien is fietsen een gezond alternatief voor de auto.

Platform
Via het ForenZo platform, www.forenzo.nl , kunnen Limburgse werknemers de vouchers ter waarde van 100,- euro aanvragen voor de aanschaf van de e-bike. Deze vouchers kunnen dan bij de rijwielhandelaar worden verzilverd.

ForenZo is een landelijk platform, ontwikkeld op initiatief van de ANWB en heeft als doel het stimuleren van duurzaam en kostenefficiënt woon-werkverkeer.

ForenZo geeft, voor werknemers van bedrijven die zijn aangesloten, reisadvies op maat en biedt naast diverse kortingen ook een gratis 3-jarige e-bike verzekering aan. Een proefrit op een elektrische fiets behoort ook tot de mogelijkheden.
Provincie:
Tag(s):