donderdag, 28. juni 2012 - 17:09

Link tussen fatale overval Callantsoog en Amsterdam vermoed

Callantsoog

De politie en het Openbaar Ministerie Alkmaar vermoeden dat zich in Amsterdam getuigen of wellicht verdachten bevinden die meer informatie hebben over de tragische overval op restaurant De Visserman in Callantsoog, in 2009. Daarom roepen zij getuigen in de hoofdstad met klem op zich te melden.

Op 20 oktober 2009 werd restaurant De Visserman overvallen door drie of vier mannen. Daarbij kwam de 55-jarige mede-eigenaar om het leven. Hij stierf in de armen van zijn dochter.

De 21-jarige man die op 12 juni werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid, blijft nog zeker 90 dagen vast. Dat heeft de Raadkamer van de rechtbank Alkmaar donderdag op vordering van het Openbaar Ministerie beslist. De man uit Den Helder werd op 12 juni aangehouden.

De verdachte zit in beperkingen. Dat betekent dat hij met niemand behalve zijn advocaat contact mag hebben. Daarom worden verder geen inhoudelijke mededelingen gedaan.

Eerder werd een 24-jarige man uit Den Helder aangehouden en weer vrijgelaten. Hij is nog steeds verdachte. Datzelfde geldt voor de 23-jarige vrouw uit Den Helder die ook op 12 juni werd aangehouden.

Het Openbaar Ministerie loofde in november 2009 een beloning uit van twintigduizend euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de daders. Deze staat nog steeds open.
Provincie:
Tag(s):