zaterdag, 25. februari 2012 - 13:42

Litouwers aangehouden op verdenking van inbraak

Bellingwolde

De politie heeft vrijdagavond drie mannen (21, 30 en 31 jaar) uit Litouwen aangehouden op verdenking van het plegen van woninginbraken. Surveillerende agenten reageerden rond 20:00 uur op een inbraakmelding in de Lijsterlaan in Bellingwolde. Getuigen hadden gezien dat de inzittenden van een personenauto, met een Litouws kenteken, zich verdacht ophielden in de omgeving. Zij belden direct de politie.

Agenten in burger hielden de auto in de gaten. Tijdens de observatie kregen de agenten weer een melding binnen van een inbraakpoging. De agenten zagen dat de drie mannen in de auto stapten en vervolgens wegreden. Bij de politie waren vrijdag al zeker vijf meldingen van woninginbraak binnengekomen. Het bleek dat er in vier woningen aan de Hoofdweg in Bellingwolde was ingebroken. Ook was er in een woning aan de Achterste Rou in Blijham ingebroken. Bij deze inbraken was onder andere veel geld gestolen.

Met behulp van meerdere eenheden kon de politie de auto in de omgeving laten stoppen. De Litouwers hadden geen aannemelijke verklaring voor hun aanwezigheid in Bellingwolde. Bij onderzoek in de auto troffen agenten veel geld en sieraden aan. Bij fouillering troffen agenten ook veel geld bij de Litouwers aan. Het trio werd aangehouden en ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Alle aangetroffen goederen werden in beslaggenomen. De politie onderzoekt of het trio verantwoordelijk is voor meerdere inbraken in de provincie Groningen.
Provincie:
Tag(s):