dinsdag, 24. april 2012 - 16:37

Live Nation koopt meerderheid aandelen GelreDome

Arnhem

GelreDome is verheugd te melden dat Live Nation heeft besloten een meerderheid van de aandelen van GelreDome N.V. te kopen.

Door deze strategische stap wordt GelreDome een onderdeel van de wereldwijde Live Nation groep. GelreDome zal als onderdeel van Live Nation de mogelijkheid hebben om haar succesvolle bedrijfsstrategie te continueren en uit te bouwen. GelreDome zal met de nieuwe aandeelhouder en het bestaande team haar beleid voortzetten.

GelreDome geniet als “Het grootste theater van Nederland” grote nationale en internationale bekendheid. Jaarlijks bezoeken meer dan één miljoen mensen GelreDome voor de concerten van topartiesten, voetbalwedstrijden van Vitesse en andersoortige evenementen. De combinatie van het unieke gebouw en het GelreDome team heeft afgelopen jaren bewezen de meest uiteenlopende evenementen te kunnen huisvesten, ondersteunen en faciliteren: van EO-jongerendag tot Vitesse, van Davis Cup tennis tot Symphonica in Rosso. GelreDome zal als onderdeel van Live Nation in staat zijn om Arnhem en Gelderland nog sterker op de (inter)nationale kaart te zetten.

Paul van Sliedrecht, Directeur GelreDome: “Deze overname is een groot compliment voor het gehele GelreDome team, en alle betrokkenen voor een lang traject waarin wij GelreDome succesvol op de kaart hebben gezet. Met deze overname door Live Nation is de continuïteit van GelreDome versterkt en kan GelreDome samen met Live Nation en Mojo Concerts verder gaan met haar succesvolle strategie als het grootste theater van Nederland. Onze dank gaat uit naar de Provincie Gelderland die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van GelreDome, maar ook in woelige tijden een betrouwbare partner is gebleken.”

In Nederland wordt Live Nation vertegenwoordigd door Mojo Concerts. Dick van Zuijlen, Directeur Mojo Concerts: “Deze overeenkomst is een voortzetting van 15 jaar samenwerken aan onze evenementen in Arnhem. Het is een geweldige locatie dat ruimte biedt aan een breed scala aan evenementen. De medewerkers van het GelreDome zorgen bovendien voor een gastvrij ontvangst van ons publiek en artiesten en zorgen daarmee dat iedereen geniet van het evenement. De Heineken Music Hall, de binnenkort te openen Ziggo Dome en dan nu het GelreDome geeft ons een breed spectrum aan locaties."

Live Nation Entertainment is werelds grootste live entertainment en e-commerce bedrijf, bestaande uit vier marktleiders: Ticket Master, Live Nation Concerts, Front Line Management Group en Live Nation Network. Live Nation organiseert wereldwijd meer dan 20.000 concerten per jaar voor meer dan 2.000 artiesten. Live Nation verkoopt wereldwijd meer dan 150 miljoen tickets per jaar.
Provincie:
Tag(s):