woensdag, 11. juli 2012 - 16:18

Locatie Speelstad 2012 gewijzigd

Vlissingen

Het jaarlijkse evenement Speelstad, dat dit jaar 40 jaar bestaat, moet door omstandigheden uitwijken naar een andere locatie.

Het Bunkerterrein waar Speelstad al vanaf begin jaren tachtig gehouden wordt, is door alle regen van de afgelopen periode dusdanig drassig, dat het terrein ongeschikt is als speelplek.

Onverantwoord om daar nu kinderen te laten spelen. Zowel de betrokkenen van de gemeente bij Speelstad als alle betrokken vrijwilligers zijn het hier over eens.
De gemeente Vlissingen en de vrijwilligers van de werkgroep Speelstad hebben intensief overlegd en hebben samen een alternatief gevonden.

Het terrein achter de oude atletiekbaan en speelcircus Bambini in Baskensburg is ter beschikking gesteld. Bij Vlissingers is dit terrein ook wel bekend als het zogeheten 'Aroda-Veld', grenzend aan het Baskensburgpad.

Op dit moment wordt gekeken hoe de praktische invulling (toiletblokken, water, electriciteit etc) geregeld kan worden.

De locatiewijziging is éénmalig. Doordat het zogeheten Bunkerterrein aan de Langeleenweg (Tuin van Vlissingen) nog niet was ingezaaid, is de huidige modderpoel ontstaan. De gemeente betreurt dit.

Samen met de vrijwilligers van Speelstad, spant zij zich nu tot het uiterste in om alle kinderen maandag 23 juli te verwelkomen op het terrein achter de oude atletiekbaan, achter Speelcircus Bambini aan het Baskensburgpad.
Om te voorkomen dat er op 23 juli toch kinderen op de locatie van het Bunkerterrein aan de Langeleenweg staan, worden gebruikers van sociale media verzocht dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk contacten.

In de gemeentepagina van De Faam en op www.vlissingen.nl vindt u vanaf dinsdag 17 juli alle inhoudelijke informatie over Speelstad.
Provincie:
Tag(s):