zondag, 1. april 2012 - 16:05

Loos alarm leidt naar fietsendief

Nijmegen

Surveillerende agenten kregen zondagochtend rond 10.00 uur het verzoek van de meldkamer om naar een sporthal aan de Horstacker in Nijmegen te gaan. Daar zou een inbraakalarm afgaan. De agenten gingen poolshoogte nemen.

Toen de agenten bij de sporthal aankwamen, reed een man op een snorfiets voor hen uit. De man had een nieuw uitziende fiets vast en de agenten zagen dat het slot van de fiets was verbroken. De agenten spraken de man aan en deze gaf toe dat de fiets gestolen was. Ook gaf de man aan dat hij gereedschap bij zich had. De 32-jarige man uit Nijmegen werd aangehouden voor diefstal en verklaarde de agenten dat hij de fiets die ochtend in Malden had gestolen. Het gereedschap en de fiets zijn in beslag genomen. De man bleek bij controle ook nog te rijden op een onverzekerde bromfiets, zonder rijbewijs. Van de strafbare feiten is een proces-verbaal opgemaakt.

De inbraakmelding bleek even later loos alarm. Een medewerker bleek het alarm niet juist te hebben uitgeschakeld waardoor het alarm afging.
Provincie:
Tag(s):