zondag, 6. mei 2012 - 18:37

Loslopende honden jagen achter reewild aan

Winterswijk

De politie heeft zaterdag 5 mei proces-verbaal opgemaakt tegen een 61-jarige man uit Winterswijk. De man wordt verdacht van het overtreden van de Flora en Faunawet.

Rond 12.00 uur meldde een getuige bij de jachtopzichter dat twee honden in een jachtveld aan de Steengroeveweg in Winterswijk achter reewild aan het jagen waren. Een toezichthouder van Staatsbosbeheer wist de honden, die in een beschermd natuurgebied liepen, te vangen. Ze bleken eigendom te zijn van de 61-jarige Winterswijker. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Flora en Faunawet. Bij een volgende overtreding zullen de honden in beslaggenomen worden.

Op dit moment hebben veel dieren jongen of krijgen deze binnenkort. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk ten prooi vallen aan stropende honden; honden die zonder toezicht in het veld lopen.De onrust onder de dieren is in zo’n geval dan ook groot. Deze periode wordt extra toezicht gehouden door de jachtopzichter en politie en indien nodig wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):