donderdag, 26. april 2012 - 10:31

Löw ziet door CL-succes Bayern direct problemen in EK-voorbereiding

(Elf Voetbal) Heel Duitsland en vooral FC Bayern München verkeerde gisteravond laat in een roes. Maar één persoon zette grote vraagtekens bij het bereiken van de finale van de Champions League door de roodhemden.

De Duitse bondscoach Joachim Löw zag direct de gevolgen in voor het aanstaande EK, dat vanaf 8 juni in Polen en Oekraïne plaatsvindt. "Dit betekent dat ik in de voorbereiding op het EK niet kan beschikken over de internationals van Bayern. Dat is een nadeel. Voor 19 mei zijn ze er niet. Dat betekent dat ik moet gaan nadenken over plan B."

Voor Arjen Robben geldt hetzelfde. Onze landgenoot speelt bij Bayern München en meldt zich daarom ook later bij Oranje. "We zijn inderdaad niet de enige met dit probleem", zegt Löw. "Ik wil er ook geen drama van maken. Ik heb genoten van de wedstrijd van Bayern in Madrid."

Voor het EK speelt Oranje een oefenwedstrijd tegen de huidige nummer twee van de Bundesliga.. Dat duel staat anderhalve week na de finale van de Champions League ingepland. De kans dat Bayern München met veel van zijn topspelers aantreedt, is niet groot. Ook al is dat contractueel vastgelegd.
Categorie:
Tag(s):