dinsdag, 8. mei 2012 - 16:16

Maastricht ziet illegale handel in softdrug toenemen door wietpas

Maastricht

De gemeente Maastricht is positief over de invoering van de clubpas voor coffeeshops. Volgens hen signaleren burgers en politie minder buitenlandse bezoekers van de coffeeshops.

Wel is er een toename in het aantal meldingen die binnenkomen bij het drugsmeldpunt. Dit geeft de gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie het vertrouwen dat de burgers serieus willen meedoen in de bestrijding van de drugscriminaliteit.

In de afgelopen drie weken zijn er 170 meldingen geweest. De meldingen hadden vooral betrekking op illegale handel in panden in de stad, het signaleren van mensen die zich verdacht gedroegen en het ophouden van verdachte personen in auto's met Belgische, Franse of Duitse nummerplaten.

Op basis van de meldingen bij het drugsmeldpunt is de afgelopen week een groot aantal acties uitgezet en uitgevoerd. Dit leidde tot de aanhouding van een twintigtal straatdealers. Al deze straatdealers hebben naast een proces-verbaal ook een gebiedsontzegging gekregen voor een deel van Maastricht.
Provincie:
Tag(s):