maandag, 2. april 2012 - 10:44

Mabel niet bij Koninginnedag

Als de koninklijke familie dit jaar in de Utrechtse gemeenten Rhenen en Veendaal Koninginnedag viert, zal prinses Mabel daar niet bij aanwezig zijn.

Dat heeft de commissaris van de Koningin van de provincie Utrecht Roel Robbertsen maandag tijdens de presentatie van het programma voor 30 april bekendgemaakt. Dit melden verschillende media.

Vanwege de gezondheidssituatie van haar man, prins Friso, zal Mabel er niet bij zijn op 30 april. Robbertsen noemde dat 'begrijpelijk'.

In het Oostenrijkse Lech werd prins Friso op 17 februari onder een lawine bedolven. Door het ski-ongeval liep de prins hersenbeschadiging op en raakte hij in coma. Het is de vraag of hij ooit nog bijkomt.

Rhenen en Veenendaal hielden er daarom rekening mee dat de hele koninklijke familie van het feest af zou zien, maar de andere leden van de koninklijke familie zullen wel aanwezig zijn op 30 april.

'We hebben daarom diep respect voor de koninklijke familie en hare majesteit in het bijzonder. Dat ze de moed en kracht hebben om het feest door te laten gaan.',
aldus commissaris Robbertsen in de media.
Provincie:
Tag(s):