maandag, 22. oktober 2012 - 13:50 Update: 08-07-2014 0:26

Madame Tussauds onthult 30-jarige E.T. in Amsterdam

Amsterdam

Ter ere van de 30ste verjaardag van Steven Spielbergs geliefde familiefilm E.T. The Extra-Terrestrial, hebben maandag zes locaties van Madame Tussauds waaronder Amsterdam, Londen, Berlijn, Sydney, Hollywood en later dit jaar Tokio, een perfecte gelijkenis van één van de meest iconische filmfiguren tot leven gebracht.

De wassen versie van deze filmheld brengt een van de meest gedenkwaardige filmmomenten tot leven in zijn eigen filmset. Alle beelden zijn in Londen gemaakt waarbij Madame Tussauds befaamde beeldhouwers gebruik hebben kunnen maken van zeer gedetailleerde informatie.

Tijdens de onthulling, die in Amsterdam door presentatrice en zangeres Keet! werd gepresenteerd, heeft een tienjarige jongen de plaats van Elliott ingenomen in de scène waarin E.T. en Elliott op een BMX fiets door de lucht vliegen tegen de achtergrond van een prachtige volle maan.

Deze scene is onlangs door fans is uitgeroepen tot het meest gedenkwaardige filmmoment van Universal Pictures. Vanaf vandaag kunnen bezoekers ook een unieke foto maken in deze bijzondere setting.

E.T.-fans kunnen nu deze klassieke scène naast heel veel andere scènes opnieuw beleven met de allereerste release van de digitaal geremasterde film op Blu-ray. Met hierop nooit eerder vertoonde beelden van de filmset en een interview met regisseur Steven Spielberg.

De Blu-ray™ Combo Pack omvat ook een dvd van de film. In de Benelux zal er ook een Digibook-versie verschijnen, incl. Booklet, en een speciale cadeauset: een schaalmodel van E.T.’s ruimteschip, met werkend licht en geluid.

“Met veel genoegen verwelkomen we een van de grootste filmfiguren aller tijden in onze wassenbeelden attracties. We zijn er absoluut van overtuigd dat onze gasten deze unieke gelegenheid zullen aangrijpen om te schitteren in een van de beroemdste films die ooit is gemaakt,” aldus Nicky Marsh, hoofd van de afdeling Global Marketing bij Madame Tussauds.

Het beeld is eerst tot in detail in klei gemaakt waarna het in was is gegoten. Een team van kleur experts hebben daarna met olieverf een perfecte gelijkenis van E.T.’s bijzondere tint gecreëerd. Het hele proces heeft ongeveer twee maanden geduurd en het heeft rond de €60.000,- euro gekost.

In 1982 werd E.T. The Extra-Terrestrial het grootste kassucces van het jaar en debuteerde over de hele wereld op nummer 1. Als bewijs van zijn blijvende aantrekkingskracht blijft de film een van de meest succesvolle en zeer geliefde films van de afgelopen drie decennia en zal hij de komende generaties blijven inspireren.
Categorie:
Tag(s):