woensdag, 10. oktober 2012 - 16:55

Makelaars dagen woningsite Funda

Utrecht

Makelaarsvereniging VBO makelaars heeft vandaag een dagvaarding gestuurd naar Funda waarin ze een gelijke behandeling eist voor haar leden als de NVM-leden.

VBO heeft aangekondigd middels een civiele procedure te willen afdwingen dat alle aanbieders van objecten onder dezelfde voorwaarden en condities gebruik kunnen maken van Funda.

Funda is de website van oprichter en grootaandeelhouder NVM, waarop NVM-leden hun aanbod en diensten kunnen presenteren.

Sinds 2007 biedt Funda ook ruimte aan niet-NVM leden om hun aanbod te tonen, waardoor de consument een (vrijwel) compleet overzicht heeft. Hiertoe hebben NVM en Funda overeenkomsten gesloten met onder meer de brancheorganisatie VBO. Daarbij heeft VBO er mee ingestemd en aanvaard dat vanwege de bijzondere relatie tussen NVM en Funda er verschillen bestaan in presentatiemogelijkheden en tarieven van NVM-leden versus die van VBO leden.

NVM en Funda vinden het van groot belang dat de consument een zo compleet mogelijk aanbod wordt getoond en dat de informatie actueel en goed toegankelijk is. Het bestaan van verschillen in presentatie en tarieven hoort bij een concurrerende markt en zijn verklaarbaar vanuit de relatie tussen NVM en Funda.

Funda heeft volgens de VBO nooit bewezen het gebruiksgemak voor de consument hoog in het vaandel te hebben. Via een uitgebreid zoeksysteem kan de consument heel specifiek het aanbod zoeken dat hem het beste past. Dat geldt zowel voor het aanbod van NVM-leden als voor dat van niet-NVM-leden.
Provincie:
Tag(s):