zondag, 11. november 2012 - 20:48

Man (23) geraakt door intercity na maken foto op spoorrails

Zaandijk

Zaterdagavond is een 23-jarige man gewond geraakt nadat hij op het station Koog-Zaandijk was aangereden door een trein. 'De man was expres op het spoor gaan zitten, maar klom net te laat weer terug op het perron', meldt de politie zondag.

De man werd geraakt door een aanstormende intercity. Hierbij liep hij beenletsel en meerdere blauwe plekken op. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.

Foto
Omstreeks 22.30 uur was de jongeman uit Hoorn met een aantal vrienden op het station Koog-Zaandijk. Verschillende getuigen verklaarden dat de man over het hek klom en op de rails hurkte. Hier moest dan een foto van gemaakt worden.

Intercity
Op hoge snelheid kwam vervolgens een intercity uit een bocht aangereden. Nog net op tijd kon de man het perron opklimmen, maar hij werd toch geraakt door de trap aan de zijkant van de trein.

Noodstop
De trein maakte een noodstop en kwam bij de overweg tot stilstand. De spoorwegpolitie heeft de jongeman gehoord, alsmede diverse getuigen. 'Het is strafbaar om zich op het spoor te bevinden of het hinderen of in gevaar brengen van de treinenloop. We kunnen alleen bekeuren als dit op heterdaad wordt geconstateerd, aldus de politie.

De jongeman heeft uitzonderlijk veel geluk gehad. Een seconde later en hij was door de trein overreden. De vertraging op dat spoorgedeelte duurde tot middernacht.
Provincie:
Tag(s):