vrijdag, 11. mei 2012 - 19:11

Man aangehouden na dreigementen Zuidplein

Barendrecht

De politie heeft vrijdagmiddag rond 17.15 uur in Barendrecht een 30-jarige Rotterdammer aangehouden die dreigementen had geuit over een geweldsincident op Zuidplein.

De man werd enkele dagen geleden zijn woning in Hoogvliet uitgezet. Daarbij uitte hij enkele dreigementen naar bekenden. In het verleden zou hij volgens hen ook gedreigd hebben 'iets' uit te halen in winkelcentrum Zuidplein. Betrokkenen hebben vervolgens de politie ingelicht. Hun verhaal was voor de politie reden genoeg om regionaal naar de man uit te kijken. Er was geen reden om aan te nemen dat hij op korte termijn iets van plan was of de middelen had om dit te kunnen doen.

De 30-jarige Rotterdammer heeft zelf geen dreigementen geuit op social media. Hoe die berichten daar toch op terecht kwamen wordt onderzocht door de politie.

Dit bericht miste de context over de specifieke bedreiging en zorgde zo voor veel onrust op social media.

Op Twitter kwam de 'hashtag' #Zuidplein in enkele uren zo'n 580.000 keer voorbij. Een aantal winkels in Zuidplein sloot uit voorzorg de deuren. Communicatiemedewerkers hebben geanticipeerd op de vele berichten en de onrust via nieuwe en traditionele media voor een groot gedeelte weggenomen.

Een groot aantal rechercheurs en gespecialiseerde diensten stelden ondertussen een onderzoek in naar de verblijfplaats van de man. Vrijdagmiddag rond 17.15 uur werd hij aangehouden. Hij bleek per fiets onderweg van Barendrecht naar Rotterdam en was ongewapend. Hij wordt gehoord over de eerdere bedreigingen.
Provincie:
Tag(s):