dinsdag, 17. april 2012 - 22:33

Man aangehouden voor bedreigen leden koningshuis

Vlijmen

De politie Brabant-Noord heeft dinsdagavond om 21 uur een 31-jarige inwoner uit Vlijmen aangehouden voor het uiten van bedreigingen. De man wordt er van verdacht dat hij verschillende personen met de dood heeft bedreigd.

Om ongeveer 18 uur kwam er bij het Gemeenschappelijke Meldcentrum van de politie Brabant-Noord een melding binnen dat iemand op een social mediasite bedreigingen uitte tegen onder andere leden van ons Koningshuis, de volledige regering en enkele ambtenaren.

Hij zou sympathieën hebben met personen die de afgelopen tijd meerdere mensen hadden doodgeschoten in de Verenigde Staten en Noorwegen en hij zou hun voorbeeld gaan volgen. Een informatiedeskundige van de politie pakte de zaak direct op en zag inderdaad de bedreigingen staan.

Hij kon achter de identiteit en het adres van de verdachte komen. De politie ondernam direct actie en is de woning van de verdachte in Vlijmen binnengevallen. Ze troffen de man aan. Hij is aangehouden en naar het bureau gebracht. In zijn eerste verklaring gaf de man aan een conflict met een instantie te hebben wat de aanleiding tot zijn daad zou kunnen zijn. De recherche van het district Meierij heeft de zaak in onderzoek. De man is ingesloten aan het bureau.
Provincie:
Tag(s):