zondag, 2. december 2012 - 17:14

Man aangehouden voor misbruik meisje

Drachten

De politie heeft vrijdagavond een 23-jarige inwoner van Drachten aangehouden in het onderzoek naar het misbruik van een 6-jarig meisje.

De 23-jarige man kon na uitgebreid onderzoek worden aangehouden. De verdachte zit nog steeds vast.

Speeltuin

Het 6-jarig meisje werd vorige week zondag 25 november misbruikt in een speeltuin aan de Westerwird in de Drachtster wijk De Wiken. Dit alles vond plaats tussen 16.00 uur en 17.15 uur.

Onderzoek politie

Aan het begin van zondagavond 25 november werd de politie gewaarschuwd. In en rondom de speeltuin werd sporenonderzoek verricht en ook spraken rechercheurs met diverse buurtbewoners en andere betrokkenen. Ondanks de aanhouding van de 23-jarige inwoner van Drachten is het onderzoek nog niet afgerond. De politie wil dringend in contact komen met mensen die vorige week zondag( of eerder) een man in of rond de speeltuin aan de Westerwird hebben gezien die voldoet aan het onderstaande signalement.

Het signalement van de verdachte:
Het gaat om een blanke man van 23 jaar met een lengte van boven de 1.80 meter. Hij heeft een tenger postuur , lichtblond 'piekerig' haar en was gekleed in een shirt- of overhemd met lange mouwen en een spijkerbroek. Verder droeg hij een donkergekleurde jas.

Ook wil de politie graag in contact komen met een jongeman die zondag tussen 16.00 uur en 17.15 uur langs de speeltuin is gefietst en volgens getuigen de verdachte heeft begroet.

Kunt u een antwoord geven op de bovenstaande vragen of heeft u anderszins informatie dat kan bijdragen in dit onderzoek? Bel dan direct met de politie. De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900 — 8844. Als u anoniem wilt blijven dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800 — 7000. U kunt natuurlijk ook naar het politiebureau gaan of uw buurtagent in kennis stellen.
Provincie:
Tag(s):