donderdag, 14. juni 2012 - 14:40

Man aangehouden voor vernielen graven in Sittard

Sittard

Een man (39) uit Sittard is donderdagmorgen aangehouden. Hij heeft ruim 30 graven vernield op op de begraafplaats aan Achter Spitsbergen in Sittard.

Rond 07:15 uur hoort een getuige die op dat moment zijn hond uitlaat glasgerinkel. Hij neemt een kijkje en ziet een man wegrennen. Ook ziet de getuige dat diverse graven vernield zijn. Zowel de politie als de gemeente worden gewaarschuwd en zij constateren dat in totaal 33 graven vernield zijn. Het gaat met name om bronzen windlichten die op verschillende plekken bij elkaar waren gelegd, blijkbaar om later te worden meegenomen.

Rond half tien uur zijn medewerkers van de gemeente op de begraafplaats om ervoor te zorgen dat de afgebroken spullen worden verzameld en bewaard voor de eigenaren. Zij worden dan benaderd door een getuige die aanwijst dat de verdachte weer in de buurt is. De mannen stappen meteen in de auto en rijden de fietser achterna. Op de Bachstraat laten ze hem stoppen. De gearriveerde politie neemt de Sittardenaar over en brengt de man naar het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):