zaterdag, 19. mei 2012 - 10:06

Man bedreigt agenten, politie lost waarschuwingsschot

Den Haag

Politieagenten hielden vrijdag 18 mei om 23.00 uur op het Buitenom een 32-jarige Hagenaar aan nadat hij agenten met een stuk hout had bedreigd.

Een getuige meldde bij de politie dat hij zag dat een man op het Buitenom een auto vernielde. Agenten die een onderzoek instelden zagen dat van een auto ruiten waren vernield en dat er deuken in het voertuig waren geschopt. Op aanwijzing van een getuige spraken zij een man aan die de vernielingen zou hebben aangericht. De man verklaarde zojuist zijn eigen auto te hebben vernield. De agenten verzochten de man een legitimatiebewijs te tonen zodat zij konden controleren of de man inderdaad zijn eigen auto had vernield.

Aanhouding
Terwijl agenten met deze man naar het voertuig liepen om een legitimatiebewijs uit de auto te halen begon een ander man zich met het incident te bemoeien. Agenten hielden deze bemoeial, een 21-jarige Hagenaar, aan voor belemmering. De man die het voertuig vernield had probeerde de aanhouding van de 21-jarige te verhinderen. De vernieler van de auto wilde met agenten in gevecht gaan. Nadat hij meerdere keren was gewaarschuwd gebruikten agenten pepperspray. De verdachte trok vervolgens een paal van een tuinhek uit de grond en bedreigde hiermee de agenten.

Waarschuwingsschot
Nadat agenten de man meerdere keren hadden gesommeerd het stuk hout te laten vallen, weigerde hij dit te doen. Hij liep op de agenten af kennelijk met de bedoeling hen te slaan. Eén van de agenten loste hierna een waarschuwingsschot. De Hagenaar reageerde hier niet op en ging door met zijn bedreigingen. Nadat meerdere agenten hun vuurwapen op hem richtten, liet hij het stuk hout vallen en kon hij worden aangehouden. Op weg naar een politieauto schopte de verdachte een agent tegen zijn ribben. Een Hagenaar die de aanhouding van de twee verdachten volgde belemmerde agenten in hun werkzaamheden. Ook deze verdachte, een eveneens 32-jarige Hagenaar werd aangehouden. Alle verdachten zitten nog vast. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Aangifte
Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen. De bedreigde agenten en de geschopte agent doen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.
Provincie:
Tag(s):