maandag, 4. juni 2012 - 17:51

Man bekent betrokkenheid roofoverval Nico Leeuwe

Groningen

De 31-jarige Colombiaan die de regiopolitie Groningen verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 65-jarige Nico Leeuwe uit Groningen, heeft een bekennende verklaring afgelegd. Dit maakte een woordvoerder van de politie bekend aan Blik op Nieuws.

De man zou Nico Leeuwe hebben opgewacht bij zijn appartement aan het Gedempte Zuiderdiep en de daarop volgende roofoverval koste Nico Leeuwe het leven. Hij werd op 16 september 2011 dood gevonden in het portiek van zijn appartement.

Verdachte in Spanje aangehouden
Na langdurig onderzoek kwam de Colombiaan in beeld als verdachte en werd internationaal gesignaleerd. Dit had als resultaat dat op 27 april j.l. de 31-jarige verdachte werd aangehouden in Spanje. Het uitleveringsverzoek aan Spanje nam enige tijd in beslag, maar eind vorige week kwam de verdachte aan in Nederland.

Prostituee aangehouden
In mei werd een 30-jarige prostituee uit Groningen aangehouden omdat ze eveneens verdacht werd van betrokkenheid bij de dood van Nico Leeuwe. De vrouw, ook met de Colombiaanse nationaliteit, is een kennis van de 31-jarige verdachte. De politie heeft de vrouw kort daarop weer op vrije voeten gesteld omdat er onvoldoende bewijs was van haar betrokkenheid.

Kennis
De politie is nog opzoek naar een kennis van de verdachte. De aangehouden man verklaarde dat hij enige tijd met hem in Nederland was geweest. De identiteit van de man is bij de politie bekend en heeft een internationaal opsporingsverzoek doen uitgaan.
Provincie:
Tag(s):