woensdag, 23. mei 2012 - 12:57

Man die chauffeur stak vrij met bijzondere voorwaarde

Een 52-jarige man die in september 2009 een buschauffeur neerstak, is vandaag onder voorwaarden in vrijheid gesteld.

Het Openbaar Ministerie Utrecht diende vier dagen te laat een vordering Uitstel van de voorwaardelijke invrijheidsstelling in en werd daardoor niet-ontvankelijk verklaard door de Utrechtse rechtbank.

Het OM wilde dat de man nog zes maanden vast zou blijven zitten omdat hij niet meewerkte aan behandeling en zodoende niet klaar was voor zijn terugkeer in de maatschappij. Bij de voorwaardelijke invrijheidstelling is nu door het OM als bijzondere voorwaarde opgelegd dat de man zich binnen twee dagen bij de Reclassering moet melden voor verdere behandeling. Doet hij dit niet, dan kan het OM een vordering tot Herroeping van de voorwaardelijke invrijheidsstelling indienen bij de Rechtbank.

In dit soort gevallen zijn de termijnen vaak kort, het Utrechtse parket zal de bewaking van deze termijnen nu beter regelen.

De 52-jarige man is op 11 november 2010 veroordeeld tot een celstraf van vier jaar voor poging doodslag en mishandeling. Zowel de officier van het parket Utrecht als de advocaat-generaal van het ressortsparket Arnhem hadden acht jaar celstraf geëist voor poging moord en mishandeling.

Met het slachtoffer is gisteren telefonisch contact geweest. Op korte termijn zal er daarnaast een persoonlijk gesprek met hem plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):