vrijdag, 20. april 2012 - 18:02

Man en vrouw aangehouden voor geweld bij advocatenkantoor

Den Bosch

Een 46-jarige man uit 's-Hertogenbosch en een 25-jarige vrouw zonder vast woonadres werden donderdagvond in een Bosch advocatenkantoor aangehouden voor geweldpleging. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

De politie kreeg vanuit het kantoor de melding dat het stel niet wilde vertrekken en zich agressief gedroeg. Ze hielden een advocaat korte tijd in zijn kantoor vast, bedreigden hem en vernielden enkele goederen. Ze waren boos en eisten geld.

Toen de politie arriveerde sloot het tweetal zich in een kantoortje op en barricadeerden ze de deur. Uiteindelijk lukte het politiemensen de deur te openen en konden ze worden aangehouden. Voor de aanhouding van de man moest een politiehond worden ingezet, die hem enkele malen beet.

Echter pas na het gebruik van pepperspray en de nodige fysieke kracht van agenten kon hij onder controle worden gebracht. De man was vermoedelijk onder invloed van drugs. De vrouw, die zonder problemen werd aangehouden, bleek een groot mes in haar tas te hebben zitten.

Deze werd in beslag genomen. Op het politiebureau troffen agenten bij de man een hoeveelheid drugs aan. Verder bleek dat de man eerder op de avond een man met de dood had bedreigd toen hij in de bus zat. Ook toen was de vrouw bij hem. De man en de vrouw zijn in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):