vrijdag, 2. maart 2012 - 13:55

Man gewond bij schietincident in Enschede

Enschede

In de vroege ochtend van vrijdag 2 maart heeft op de Noorderhagen een schietincident plaatsgevonden. 'Vermoedlijk is daardoor een 34-jarige man uit Enschede gewond geraakt', meldt de politie vrijdag.

Ook zou er sprake zijn geweest van een vechtpartij. Politie Twente is een onderzoek gestart. Zeven mogelijke betrokkenen zijn aangehouden.

Omstreeks 04.30 uur kreeg Politie Twente een melding dat er een vechtpartij was op de Noorderhagen. Meerdere agenten gingen ter plaatse. Op de Noorderhagen werd een auto aangetroffen zonder inzittenden. Onderzocht wordt of deze auto te maken heeft met de gebeurtenissen.

Andere agenten kregen tijdens het aanrijden de melding dat een mogelijke gewonde met een andere auto naar een ziekenhuis aan de Haaksbergerstraat was gebracht. Bij het ziekenhuis werden vervolgens vier personen (de 34-jarige gewonde man, een 31-jarige, een 33-jarige en een 37-jarige man, allen uit Enschede) aangehouden voor mogelijke betrokkenheid.

Bij het ziekenhuis kwam op dat moment een derde auto aanrijden. Een agent gaf de bestuurder een stopteken, waar hij niet aan voldeed. Vervolgens reed de auto tegen een politiewagen en met hoge snelheid weg over de Haaksbergerstraat.

De politie zette de achtervolging in. Via de parkeerplaats van een supermarkt op de Haaksbergerstraat, kon de auto uiteindelijk op de Pathmossingel tot stoppen worden gedwongen. De twee inzittenden, een 25-jarige man uit Enschede en een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden.

Op de Noorderhagen werd nog een 25-jarige Enschedeër aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. Nog meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het onderzoek is in volle gang. Omdat de toedracht niet duidelijk is, wil de politie graag in contact komen met getuigen. Mensen die iets van de mogelijke vechtpartij en/of het schietincident hebben gezien of die mogelijk andere informatie hebben die voor het onderzoek van belang zou kunnen zijn, worden verzocht contact op te nemen met Politie Twente, rechercheteam Enschede, telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):