dinsdag, 24. april 2012 - 10:33

Man gewond na schietincident in woning Almere

Almere

Een 44-jarige Almeerder is maandagavond bij een schietincident in een woning aan het Gezellenhof gewond geraakt. De man is in zijn been geschoten en werd vervoerd naar een ziekenhuis in Amsterdam.

Een getuige zag na het schietincident drie onbekende mannen in een donkerkleurige auto stappen en wegrijden. Ondanks een zoektocht door meerdere politie-eenheden en inzet van BurgerNet is het voertuig met de drie personen niet aangetroffen.

Rond 18.30 uur kwam bij de politiemeldkamer de melding van het schietincident binnen. Eén persoon zou in zijn been geschoten zijn, waarna diverse politie-eenheden en ambulancepersoneel zich ter plaatse spoedde. Het slachtoffer bleek dusdanig gewond dat hij moest worden overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis. Omdat het een flatwoning betrof is het slachtoffer met behulp van een hoogwerker van de brandweer naar beneden gebracht. Een BurgerNet actie werd ingezet toen een getuige met de informatie kwam dat er een personenauto met drie mannen daarin vlak na het schietincident was weggereden.

Ondanks een uitgebreide zoekactie werd dit voertuig en de inzittenden niet aangetroffen. De recherche van District Zuid heeft de zaak in behandeling en doet nader onderzoek naar de weggereden auto en de identiteit van de inzittenden. Wat er zich in de woning heeft afgespeeld is nog steeds onduidelijk en wordt onderzocht.
Provincie:
Tag(s):