donderdag, 14. juni 2012 - 12:57

Man gewond na “val” uit raam.

Beetsterzwaag

De politie stelt een onderzoek in naar een ongeluk bij een woning aan het Ruiterspad. Woensdagavond rond 22.15 uur werd de 20-jarige bewoner achter zijn woning zwaar gewond aangetroffen. Hij was mogelijk gesprongen of gevallen uit een raam.

Eerder die avond kregen agenten een melding dat een automobilist onder invloed van alcohol in zijn auto reed. Getuigen hadden gezien dat de man slingerend met zijn auto over de Greide reed en vervolgens door een tuin van een woning reed. Getuigen noteerden het kenteken en het merk van de auto en belden direct via 1-1-2 de politie. Even later troffen de agenten de beschadigde auto in de van Trijenslaan aan. Uit onderzoek ter plaatse bleek dat de verdachte naar een woning aan het Ruiterspad was gegaan.

Na aanbellen wenste de 20-jarige verdachte de deur niet te openen, waarna de agenten besloten om de woning via een machtiging te betreden. Tijdens het telefonisch contact met de hulpofficier van justitie, die de machtiging tot binnentreden verleende, werden de agenten door omstanders gewaarschuwd dat een persoon gewond achter de woning op de grond lag. Hier troffen de agenten de verdachte aan die van zeven meter hoogte uit het raam was gesprongen of gevallen. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, bleek zwaar gewond te zijn en direct werd de ambulance gewaarschuwd. Eenmaal ter plaatse werd besloten om het slachtoffer per traumahelikopter over te laten brengen naar het UMCG in Groningen.
Provincie:
Tag(s):