maandag, 16. januari 2012 - 13:05

Man in hand geschoten bij gevecht met overvaller

Amsterdam

Een man is afgelopen zaterdagavond in zijn hand geschoten tijdens een gevecht met een overvaller in Amsterdam-Noord. 'Een kwartier na de melding hield de politie een 26-jarige verdachte aan', meldt de politie maandag.

De man werd afgelopen zaterdagavond in zijn flatgebouw opgewacht door een overvaller met een vuurwapen. De overvaller vond de veertig euro die de man bij zich had niet genoeg en dwong de man de deur van zijn woning te openen.

Omdat het slachtoffer wist dat zijn hele gezin thuis was en dacht dat het wapen nep was, ging hij het gevecht met de overvaller aan. Hierbij werd hij in zijn hand geschoten. Vervolgens liet de overvaller het wapen uit zijn handen vallen en vluchtte het gebouw uit.

Nadat de gewonde man om hulp riep, alarmeerden bewoners de politie. De helikopter werd ingezet om de overvaller te lokaliseren, een explosievenhond - die kan zoeken op kruitsporen - zocht de buurt af.

“Collega’s die dichtbij waren, zagen een verdachte rennen tussen de flatgebouwen”, zegt Hans Korff van de districtsrecherche Amsterdam-Noord. “De buurt werd hermetisch afgesloten en kort daarna zagen we een man die weg probeerde te komen.” De 26-jarige verdachte is een kwartier na de melding aangehouden. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):