maandag, 24. september 2012 - 17:22

Man krijgt proces-verbaal voor onterecht gebruik van dierenambulance

Maastricht

Afgelopen donderdag kreeg de dierenambulance de melding dat een man twee honden gevonden had die aan een boom vastgebonden waren. De medewerkers haalden de honden op op een adres aan de Bunderruwe waar bleek dat er ook een tas met verzorgingsspullen en paspoorten bij de honden zou hebben gestaan.

Eenmaal bij het asiel scanden ze chips van de honden, waarbij een eigenaar tevoorschijn kwam. Ze namen contact op met deze vrouw (44) uit Echt, die verbaasd reageerde. Ze bleek de honden enige tijd ervoor op Marktplaats te hebben gezet. De 'vinder' had de honden bij haar afgehaald en meegenomen naar huis, maar de verzorging viel hem toch wat tegen. Omdat hij geen geld had voor de dierenambulance of om afstandskosten te betalen besloot hij het verhaal te verzinnen dat hij ze had gevonden. Uiteindelijk komt het erop neer dat de 'vinder' alle kosten zal moeten betalen.

Mensen die de dierenambulance bellen om onder de smoes van 'zwerfdieren' van hun dieren af willen kunnen rekenen op een proces-verbaal. Bij echte zwerfdieren of achtergelaten dieren waarvan de eigenaar niet te achterhalen is betaalt de gemeente de kosten.
Provincie:
Tag(s):