woensdag, 18. april 2012 - 17:28

Man mishandelt kind op schoolplein en schopt conciërge

Tilburg

De politie is op zoek naar een nog onbekende man die gisteren, dinsdag 17 april 2012 zich agressief gedroeg op een schoolplein aan de Dalemdreef. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Rond het middaguur waren schoolkinderen van onder andere groep 6 aan het spelen op het speelplein. Daarbij werd gespeeld met een bal. Ongelukkigerwijs kwam de omhoog geschoten bal op een gegeven moment terecht bij een zuigeling.

De baby werd door, vermoedelijk, de vader op de arm gedragen. Door de schrik en impact raakte de man in onbalans en kwam hij bijna met het kind ten val. De bewuste man werd erg boos. Hij stond niet open voor de excuses die geschrokken voetballertjes uitspraken.

Kinderen bedreigd
De kinderen werden bedreigd. Eén van hen werd zelfs door hem mishandeld. Aanwezige overblijfmoeders probeerden tussenbeide te komen, maar werden daarbij ook uitgescholden. De toegesnelde conciërge (58) moest een schop tegen zijn rug incasseren.

Om de zaak niet verder te laten escaleren, werden alle kinderen snel naar binnen begeleid. De impact op de school was groot. Mede om die reden is de wijkagent gistermiddag en ook vandaag in de klas geweest om de kinderen gerust te stellen. De schoolleiding heeft de kinderen een brief voor de ouders meegegeven om de ouders op de hoogte te stellen van de gebeurtenissen.

Een kind uit groep 6 en de conciërge hebben aangifte gedaan van mishandeling. De wijkagent neemt de zaak hoog op en is op zoek naar de identiteit van de nog onbekende man. De man was in gezelschap van een vrouw en een baby. Het stel vertrok in een groene auto.

Aan de hand van camerabeelden en getuigenverklaringen is de verwachting dat de man snel achterhaald kan worden. Getuigen (en eventueel de dader zelf) kunnen met de wijkagent in contact komen via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):