vrijdag, 2. november 2012 - 21:06

Man omgekomen bij brand

Eefde

Vrijdagochtend 2 november is een houten bijgebouw uitgebrand aan de Fliederweg in Eefde. Bij de brand is een man om het leven gekomen. Zeer waarschijnlijk gaat het om de bewoner.

De brand werd om 04:50 uur gemeld door de partner van de man. Zij zag vanuit de woning dat het bijgebouw in brand stond en belde meteen 112. De hulpdiensten waren heel snel ter plaatse maar toen was al sprake van een uitslaande brand. Het gebouw kon niet meer betreden worden om te zoeken naar de bewoner.

Rond 05:30 uur werd het sein brandmeester gegeven door de brandweer en even later is vastgesteld dat er een lichaam in het uitgebrande bijgebouw lag. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld, maar de politie gaat ervan uit dat het om de bewoner gaat. De man had vaker de gewoonte om heel vroeg op te staan, en dan naar het bijgebouw te gaan. Zo ook op de ochtend van de brand.

In de resten van het bijgebouw is asbest aangetroffen. De gemeente heeft de directe omgeving van de woning afgezet en politie en brandweer hebben de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om veilig te kunnen werken. De asbest heeft zich niet verder verspreid.

De vrouw van de man is door de politie opgevangen en krijgt Slachtofferhulp aangeboden. De politie heeft ter plekke een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Ook de exacte doodsoorzaak moet nog worden vastgesteld en zal nader worden onderzocht.
Provincie:
Tag(s):