woensdag, 19. december 2012 - 15:31

Man op de vlucht voor politie scheert hoofd kaal

Rotterdam

Een 26-jarige Rotterdammer is woensdagochtend aangehouden nadat hij rond 09.00 uur op de Rotterdamse Oranjeboomstraat was ingereden op een agent. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

'Zijn inderhaast kaalgeschoren hoofd hielp hem niet om aan de politie te ontkomen', aldus de politie.

Twee ‘bikers’ zagen rond 09.00 uur een 26-jarige Rotterdamse automobilist waarvan ze door eerdere incidenten wisten dat hij geen rijbewijs had.

Ze gaven de man, die alleen in de auto zat, een stopteken en één van de twee agenten sprak de man aan. De andere agent zette zijn fiets voor de auto van de man neer en wilde aan de passagierskant van de auto lopen.

Op dat moment gaf de automobilist vol gas en moest de agent opzij springen om niet geraakt te worden. De Rotterdammer reed over de mountain-bike van de agent heen en sloeg op de vlucht.

Verschillende politie-eenheden zochten vervolgens naar hem. Zijn auto werd in de nabij omgeving aangetroffen en in beslag genomen. De man werd rond 10.30 uur veel later aangehouden nabij een woning in de Brautigamstraat.

Kortgeschoren
De agenten die hem aanhielden zagen dat hij een onder het haar zat en een kortgeschoren hoofd had. Kennelijk dacht hij zo aan de politie te kunnen ontkomen of het op een persoonsverwisseling te kunnen gooien. Onnodig, want de agenten wisten al vanaf het eerste moment zijn identiteit.

De man is overgebracht naar een politiebureau en wordt er verhoord voor poging tot doodslag op een politie-agent.
Provincie:
Tag(s):