woensdag, 20. juni 2012 - 22:02

'Man pleegt zelfmoord en verwijt dit de Rabobank'

Leiden

Een 57-jarige Leidenaar pleegde 13 februari j.l. zelfmoord op de stoep van de Rabobank in zijn woonplaats. In de afscheidsbrief die bij zijn lichaam gevonden werd, verwijt de Leidenaar de Rabobank zijn zelf gekozen dood. Dit zegt Omroep Max in het programma 'Hollandse Zaken'.

De 57-jarige man had eind 2007 600.000 euro hypotheek van de bank geleend. Hij had toen een bruto jaarinkomen van 10.002 euro. In 2006 was zijn bruto jaarinkomen 13.212 euro geweest. Met hulp van familie en vrienden wist hij lange tijd aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen.

Eind 2011 lukte dat niet meer. Toen de betalingsachterstand was opgelopen tot 8133,16 euro, besloot de Rabobank het huis te veilen. Die veiling werd op de dag van de zelfmoord gewoon doorgezet. Het huis werd voor 280.000 Euro opgekocht door Bodemgoed BV, een dochter van de Rabobank. Het staat sinds deze week te koop voor 350.000 euro.

Uit de mailwisseling tussen de Rabobank-Afd. Bijzonder Beheer, de Leidenaar zelf en zijn advocaat blijkt dat de Rabobank begin dit jaar geen geduld meer met de huiseigenaar had. Op vrijdag 3 februari schreef zijn advocaat nog aan de bank dat de Leidenaar een 'woonkostentoeslag' (een soort bijzondere bijstand) van de gemeente Leiden zou krijgen. Dat was voor de Rabobank onvoldoende.

In de afscheidsbrief schreef de man 'Hij schrijft: 'Ik raad iedereen aan om nooit een hypotheek te nemen bij de Rabobank.' Ook verwijt de man de gemeente Leiden dat die hem niet genoeg zou hebben bijgestaan.'
Provincie:
Tag(s):