woensdag, 6. juni 2012 - 9:48

Man ramt politieauto, agent breekt hand

Lekkerkerk

De politie heeft dinsdag een 34-jarige man uit Lekkerkerk aangehouden die rond 19.00 uur op de Wetering Oost met een bestelbus een politieauto geramd heeft.

De man had verkondigd dat hij zou gaan autorijden ondanks het feit dat zijn rijbewijs enige tijd geleden is ingevorderd. De politie zag hem door Lekkerkerk rijden en is hem gevolgd. De man reageerde niet op stoptekens en hield na enige tijd uiteindelijk halt op de Wetering Oost. Voor de agenten konden uitstappen, reed hij achteruit tegen de politieauto aan. Hierdoor brak de agent achter het stuur zijn hand. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

De andere agent heeft de verdachte vervolgens met getrokken vuurwapen uit zijn auto gehaald en aangehouden. Op het politiebureau weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse en bloedonderzoek. De man wordt donderdag voorgeleid. Hem wordt poging doodslag ten laste gelegd.

Geweld tegen politiemensen of anderen met een publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat Politie Hollands Midden pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.
Provincie:
Tag(s):