zondag, 21. oktober 2012 - 16:06

Man rijdt na ruzie met auto in op stappers in Tilburg

Tilburg

Een 33-jarige Poolse automobilist, die onder invloed was van alcohol, heeft in de nacht van zaterdag op zondag in het uitgaanscentrum twee stappers aangereden. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Ruzie
Uit het eerste onderzoek komt naar voren dat de bestuurder samen met een andere man kort voor het ongeval vermoedelijk vanwege een ruzie opgefokt in zijn Mercedes stapte en met hoge snelheid wegreed.

Opgefokt
De roekeloze automobilist heeft vervolgens op de Heuvelring nabij de Telegraafstraat twee voetgangers aangereden. De recherche onderzoekt of er sprake is van opzet. De slachtoffers zijn twee 21-jarige Tilburgers, één van hen raakte zwaar gewond.

Vannacht kregen de agenten belast met het horecatoezicht omstreeks 03.45 uur een melding dat op de Heuvelring nabij de Telegraafstraat twee stappers waren aangereden. De verdachte reed na het ongeval door.

Hij reed zich echter vast op de Telegraafstraat waarna hij moest keren. Toen hij met zijn Mercedes voorbij de slachtoffers reed, keerden omstanders zich tegen hem, waarbij met fietsen werd gegooid. De bestuurder werd vervolgens op de Heuvelring aangehouden. Van de bijrijder werd de naam genoteerd.

De slachtoffers, twee 21-jarige Tilburgers, werden met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en daar opgenomen. Een van hen heeft ernstige verwondingen.

De 33-jarige Pool is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. Hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. Hij blies 320 ugl. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.
Provincie:
Tag(s):