zaterdag, 9. juni 2012 - 10:44

Man rijdt op politieagent in

Barendrecht

Onder de titel 'Barendrecht op slot' heeft de politie van vrijdag op zaterdag, in samenwerking met de gemeente, een grote controle gehouden.

Hierbij zijn 25 personen aangehouden voor uiteenlopende zaken.

In totaal bliezen een kleine twintig bestuurders een F. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau voor een definitieve controle. In drie gevallen bleek de hoeveelheid genuttigde alcohol onder de 220 ugl te blijven. De overige bestuurders hadden wel teveel gedronken voor zij achter het stuur stapten.
Twee van hen moesten hun rijbewijs inleveren. Eén van hen was erg hardleers. Kort nadat hij staande gehouden was en naast een bekeuring ook een rijontzegging van enkele uren had gekregen, werd hij weer betrapt achter het stuur.

Een andere automobilist wilde de controle ontwijken. Hij besloot in te rijden op een politieagent en ging er vandoor. Hij reed met hoge snelheid weg, negeerde rode verkeerslichten en beging meerdere levensgevaarlijke verkeersovertredingen. Na een achtervolging is hij aangehouden.
De man is overgebracht naar een politiebureau. Hier bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn rijbewijs is ingenomen. De automobilist is op de Gouman akker aangehouden voor poging doodslag op een agent. Deze bleef ongedeerd.

Tijdens de controle van een ander voertuig troffen agenten een vuurwapen aan. De inzittenden van de auto zijn aangehouden.
Er zijn verder nog bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder helm en een verzekering die niet in orde was.
Provincie:
Tag(s):