donderdag, 14. juni 2012 - 8:59

Man van '1 miljoen' aangehouden

Amsterdam

De politie van Amsterdam-Amstelland heeft onlangs twee voortvluchtigen van straat gehaald. De een had nog een forse celstraf openstaan, de ander moest nog een flink geldbedrag betalen.

Maandag 11 juni wist de politie een 65-jarige Amsterdammer in een recreatiewoning in Loosdrecht aan te houden, omdat hij nog een bedrag van ruim 1 miljoen euro aan crimineel verkregen vermogen moet terugbetalen aan de Staat. Een chalet en een aangetroffen sloep zijn door een deurwaarder in beslag genomen. In de woning was ook de hond van de man aanwezig, die is overgedragen aan familie. De man is opgespoord op verzoek van het Centraal Justitieel Incassobureau, dat in opdracht van het openbaar ministerie is belast met de executie van ontnemingsvonnissen. “Als de man het restant van de vordering niet betaalt, dan wordt een celstraf van 1,5 jaar ten uitvoer gelegd. Overigens heft dit zijn betalingsverplichting niet op”, zegt een medewerker van het CJIB.

Daarnaast werd op vrijdag 1 juni rond 22:30 uur een 26-jarige Amsterdammer aangehouden in een woning in Amsterdam-Oost. Toen de politie kwam probeerde hij via het dak te ontsnappen, maar zag dat de woning was omsingeld door agenten. De voortvluchtige is de woning weer binnengegaan waar hij door het ROG is aangehouden. De man moet nog een straf van 4,5 jaar uitzitten, die hij kreeg opgelegd voor het plegen van een woningoverval in 2010.

“Sinds de start van het team in 2008 zijn inmiddels 484 voorvluchtigen aangehouden, die samen goed zijn voor ruim 115.000 dagen celstraf”, zegt de teamleider ROG.
Provincie:
Tag(s):