woensdag, 22. augustus 2012 - 20:09

Man verdacht van seks met gedrogeerd meisje

Heerde

en 35-jarige man uit Heerde is woensdag 22 augustus door de Rechter-commissaris in Zutphen in bewaring gesteld. Hij wordt ervan verdacht in de nacht van zondag op maandag 30 april 2012 seks te hebben gehad met een gedrogeerd 17-jarig meisje uit de gemeente Epe.

De verdachte was met enkele jongeren rond middernacht naar het Kievitsveld in Emst gegaan. In de groep werden alcohol en drugs gebruikt. Vermoedelijk is het meisje door een overdosis GHB buiten bewustzijn geraakt. De Heerdenaar wordt ervan verdacht dat hij daarna, terwijl de overige jongeren even weg waren, seks met haar heeft gehad.

Enige tijd later, toen het meisje buiten bewustzijn was aangetroffen, is er vanuit de groep alarm geslagen en werd de politie gebeld. Het meisje werd daarop, nog altijd in bewusteloze toestand, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hier werd zij met onderkoelings-verschijnselen opgenomen op de afdeling intensive care.

Er werd een forensisch onderzoek ingesteld en in de afgelopen tijd zijn meerdere betrokkenen verhoord. De verdachte is al eerder in dit onderzoek aangehouden geweest, maar werd op grond van de toen bekende informatie door de Rechter-commissaris in vrijheid gesteld.

Op maandag 20 augustus werd hij opnieuw aangehouden als verdachte in dit onderzoek.
Provincie:
Tag(s):