maandag, 6. februari 2012 - 14:05

Man veroorzaakt twee aanrijdingen met 6x teveel op

Nijmegen

Een 34-jarige Groesbekenaar raakte zondagavond tot twee keer toe betrokken bij een aanrijding.

Bij de eerste wist hij nog door te rijden zonder zijn identiteit bekend te maken maar bij de tweede aanrijding had hij zoveel schade dat verder rijden niet mogelijk was.

De Groesbekenaar reed omstreeks 18.20 uur op het Jonkerbosplein in Nijmegen achterop een daar voor een rood verkeerslicht wachtende auto. Nog voordat de bestuurder van die auto besefte wat er gebeurde, was de veroorzaker van de aanrijding alweer doorgereden. De aangereden automobilist kon echter wel het kenteken doorgeven aan de politie.

Op het moment dat een surveillance-eenheid van de politie op weg was naar deze aanrijding, kregen zij ook de melding door van een andere aanrijding, waarbij een gewonde zou zijn gevallen. Deze aanrijding zou zijn gebeurd op de kruising Muntweg - Muntmeesterlaan, minder dan 10 minuten na de eerste aanrijding.

Toen de agenten ter plaatse kwamen op de Muntweg, zagen zij dat één van de bij die aanrijding betrokken auto's het kenteken had dat de benadeelde van de eerste aanrijding, op het Jonkerbosplein, had doorgegeven. Ook op de Muntweg had de bestuurder een kop-staartbotsing veroorzaakt. Bij die aanrijding klaagde de vrouwelijke inzittende van de auto waartegen de Groesbekenaar was aangereden over pijn in nek en rug. De 50-jarige Nijmeegse is daarop ter controle naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat ze verder geen letsel had.

Politieagenten controleerden vervolgens de Groesbekenaar op alcoholgebruik. Bij de ademanalyse op het bureau bleek vervolgens dat hij onderweg was geweest met een promillage van 2,92 (1270 ug/l), bijna zes keer de maximum toegestane hoeveelheid alcohol.

De bestuurder van de eerste aanrijding heeft aangifte gedaan van het doorrijden na de aanrijding. De verdachte ontkent overigens bij deze aanrijding betrokken te zijn geweest.

De politie doet verder technisch onderzoek aan alle voertuigen en maakt proces-verbaal op tegen de Groesbekenaar. Hij kreeg verder een rijverbod van 17 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):