zaterdag, 21. januari 2012 - 20:36

Man verzint gijzelverhaal

Enschede

Om veiligheidsredenen stapte het arrestatieteam twee woningen in Enschede binnen. Een 34-jarige man uit Enschede is aangehouden als verdachte van poging oplichting.

Op zaterdag 21 januari 2012 liep een 34-jarige man uit Enschede omstreeks 8.15 uur een supermarkt aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede binnen. Hij sprak een medewerkster van de supermarkt aan en zei dat hij geld moest halen. De man had een mes bij zich maar heeft hiermee niet gedreigd.

De bedrijfsleider heeft de politie gealarmeerd. De 34-jarige man beweerde tegenover de agenten dat zijn vriendin werd gegijzeld en dat hij onder dwang een overval moest plegen. Hierop is er onmiddellijk actie ondernomen door de politie om de situatie onder controle te krijgen en zo veilig mogelijk te laten verlopen. Daarom werd het arrestatieteam ingezet om in de woningen aan de Willem de Clercqstraat en Annastraat in Enschede binnen te treden.

Omstreeks 17.00 uur werd duidelijk dat er geen vrouw gegijzeld werd. De bewoners van de Willem de Clercqstraat hebben absoluut niets met een gijzeling of een overval te maken. Evenals de hoofdbewoner van de woning aan de Annastraat. De 34-jarige man uit Enschede is aangehouden voor poging tot oplichting en is in verzekering gesteld. Op dit moment wordt hij gehoord. De politie gaat er vanuit dat hij deze poging tot oplichting alleen heeft gepleegd.

De wijkagent is volgende week nadrukkelijk in deze wijk aanwezig om mogelijke onrustgevoelens te kunnen wegnemen.
Provincie:
Tag(s):