maandag, 16. januari 2012 - 18:09

Man weigert politiebureau te verlaten

Nijmegen

Een man die zondagmiddag rond 14 uur in vrijheid werd gesteld weigerde het politiebureau aan de Stieltjesstraat te verlaten.

Hij was eerder op de dag in de trein aangehouden voor het reizen zonder vervoersbewijs.

De man, een 34-jarige Eindhovenaar, had gereisd met een treinticket dat slechts op een deel van de reis geldig was. Hij was slapend in de trein in Nijmegen door personeel van de NS aangetroffen en moest het resterende deel van de reis bijbetalen. Hij weigerde dat pertinent omdat hij vond dat de NS hem had moeten wekken. Omdat hij volhardde in zijn weigering om bij te betalen werd hij aangehouden door de politie.

Bij zijn invrijheidsstelling, later op de dag, eiste de 34-jarige een maaltijd en een vervoersbewijs voor de trein, omdat hij nog steeds vond dat hij op een plaats was beland waar hij niet was gekomen als de treinconducteur hem tijdig had gewekt. De maaltijd werd geweigerd en voor het vervoersbewijs verwezen politiemensen de man naar de NS.

Nadat de Eindhovenaar het bureau was uitgezet drong hij het gebouw weer binnen. Een deur raakte daarbij ontzet. Toen de man na meerdere vorderingen weigerde te vertrekken, is hij opnieuw aangehouden, dit keer voor lokaalvredebreuk. De man kreeg vervolgens een bekeuring en vermoedelijk moet hij opdraaien voor de schade aan de deur.

Toen de Eindhovenaar om 18.30 uur opnieuw in vrijheid werd gesteld verliet hij zonder problemen het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):