donderdag, 24. mei 2012 - 22:16

Man wil kind uit water redden en verdrinkt zelf

Rotterdam

Een man die donderdagavond rond 18.30 uur een 12-jarige Rotterdamse zwemmer in de Nieuwe Maas te hulp schoot is hierbij vermoedelijk zelf verdronken. De jongen bleef ongedeerd.

Drie jongens waren waren rond 18.30 uur aan het zwemmen in de Nieuwe Maas ter hoogte van het Schiehoofd toen één van hen in de problemen kwam.

Een man die met zijn vriendin op het Schiehoofd in een auto zat bemerkte dit en sprong in het water om hulp te verlenen. Hierbij kwam hij zelf in problemen en verdween onder water.

De 12-jarige jongen werd door bemanningsleden van een schip aan boord gebracht. Hij bleef ongedeerd.

Duiker van de brandweer waren snel ter plaatse om naar de vermiste man te zoeken. Dit werd na een dik uur gestaakt. Op dat moment was het niet meer waarschijnlijk dat de man in leven zou zijn.

Een sonarboot van de havendienst nam vervolgens de zoektocht over. Wanneer dat donderdagavond niks oplevert gaat een speciaal bergingsteam van de KLPD in samenwerking met de Zeehavenpolitie vrijdagochtend verder met zoeken.

De 12-jarige jongen verklaarde de politie dat hij heeft gezien dat zijn twee vrienden zelf op het droge zijn gekomen. Hij zegt hun namen en adres niet te kennen. De politie wil dringend met de twee jongens in contact komen en roept ze op zich te melden.
.
Provincie:
Tag(s):