zaterdag, 12. mei 2012 - 14:19

Man zwaargewond bij vechtpartij tussen 60/70 man

Velddriel

De politie heeft vrijdagnacht alle zeilen bij moeten zetten om een massale vechtpartij onder controle te krijgen.

Bij de vechtpartij raakte een persoon, een 43-jarige inwoner van Esch die ook als verdachte wordt aangemerkt ernstig gewond. Hij moest diezelfde nacht nog met spoed worden geopereerd. Zijn toestand is stabiel.

In een horecagelegenheid aan de Provincialeweg in Velddriel was vrijdagavond een besloten feest gaande. Daar is ruzie ontstaan en vervolgens raakten zo n 60 tot 70 man slaags met elkaar. Tijdens de vechtpartij is de 43-jarige verdachte in zijn auto gestapt en reed bij het wegrijden tegen meerdere geparkeerde auto‘s aan. Ook zou hij op mensen die uit de horecagelegenheid naar buiten waren gekomen zijn ingereden. De menigte richtte hun woede op de man. Met straatstenen werden de ramen van zijn auto ingegooid. De 43-jarige man liep bij het incident een slagaderlijke bloeding op en wist nog wel weg te komen bij het café .

Agenten vanuit de hele regio werden naar Velddriel gestuurd en kregen assistentie vanuit Brabant en van de Kmar. De gewonde verdachte werd op de Provinciale weg bij zijn auto aangetroffen. Een man was bezig om met een riem de bloeding te stelpen. Bezoekers van het feest probeerden de man wat aan te doen. Dit kon met moeite worden voorkomen door de agenten. Twee mannen van 40 en 51 jaar uit Kerkdriel werden aangehouden voor ambtsbelemmering. Zij werden ingesloten. Zaterdag zal het onderzoek worden voortgezet en zal mogelijk duidelijk worden wat nu de aanleiding is geweest van de vechtpartij.
Provincie:
Tag(s):