zaterdag, 31. maart 2012 - 22:37

Manifestatie NVU in De Steeg rustig verlopen

Rheden

De manifestatie van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) op zaterdagmiddag in De Steeg in Rheden is rustig verlopen. Ongeveer 25 aanhangers van de NVU hielden een manifestatie.

De manifestatie begon bij de kruising Oversteeg/Van Aldenburglaan, via de Van Aldenburglaan naar de Godard van Reedelaan, Smidsallee, Ursula van Raesfeltlaan naar het speelveld op de hoek (Van Aldenburglaan). Om 13:50 uur was de betoging afgelopen.

Gemeente, politie en OM tijdens manifestatie bijeen
Het gemeentelijk beleidsteam is vooraf en gedurende de manifestatie bijeen geweest op het gemeentehuis in De Steeg. De burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie hielden van hieruit de situatie nauwlettend in de gaten. Daarnaast was de politie zichtbaar aanwezig op straat. Er zijn in totaal 12 verwijderingsbevelen op grond van het noodbevel uitgedeeld. De inwoners van De Steeg zijn massaal binnen gebleven tijdens de manifestatie.

Tevreden met aanpak
Burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Rheden is tevreden over de voorbereidingen en het verloop van de manifestatie: “De maatregelen, de inzet van de politie en de communicatie met de inwoners van De Steeg voorafgaand aan de manifestatie hebben goed gewerkt. We waren voorbereid op alles, maar gelukkig is het rustig gebleven. Cruciaal is ook dat de bewoners van De Steeg zich waardig hebben gedragen. Daar ben ik heel trots op”.
Provincie:
Tag(s):