donderdag, 15. maart 2012 - 11:24

Mannen aangehouden na mislukte dumpactie van auto in kanaal

Maarssen

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen aangehouden die een auto het kanaal probeerde in te duwen, dat mislukte.

Rond 00.55 uur zag een getuige een auto op de Westkanaaldijk op de rand van de kade staan, met de voorwielen boven het water. Tevens zag hij dat daar een auto met gedoofde verlichting wegreed. Agenten gingen ter plaatse. Daar bleek dat kennelijk was geprobeerd de auto in het kanaal te dumpen. Het voertuig is door een takelbedrijf weggesleept.

Uit onderzoek bleek dat de gevluchte verdachten zich mogelijk in Kamelenspoor zouden bevinden. Agenten gingen daar heen en zagen het tweetal lopen. Eén van hen, een 25-jarige Maarssenaar, kon direct worden aangehouden. De ander rende weg en verstopte zich in struiken.

Met de hulp van een getuige trof een agent de verdachte in de struiken aan. Hij ging er echter weer vandoor. Hij leek in rook te zijn opgegaan, maar werd vervolgens in een geparkeerde auto aangetroffen. Ook deze verdachte, een 21-jarige jongeman uit Bilthoven, werd aangehouden.

Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):